Coach voor leidinggevenden in het Onderwijs


Met meer dan veertig jaar ervaring in het basisonderwijs, waarvan 31 jaar als toonaangevende leidinggevende, ben ik volledig vertrouwd met de dynamiek van een school. Ik heb alle situaties al eens meegemaakt en weet wat er werkelijk speelt.

Toch zijn er momenten waarop je even vastloopt. Er ontstaan problemen binnen je team, ouders worden steeds veeleisender en je bestuurder legt allerlei verzoeken op je bord. Juist op die momenten is het waardevol om iemand te hebben die naar je luistert. Iemand die samen met jou meedenkt en je op weg helpt naar concrete resultaten.

rene rensen 45
Coaching voor leidinggevenden in het onderwijs

Soms ervaar je momenten waarop de werkdruk je te veel wordt. De dagelijkse hectiek overheerst en je raakt het overzicht kwijt, waardoor je niet weet waar te beginnen.

Als schoolleider ben jij verantwoordelijk voor het waarborgen van de onderwijskwaliteit. Je hebt een duidelijke visie en samen met je team streef je naar excellent onderwijs.

Ik ben hier om leidinggevenden te ondersteunen in hun persoonlijke groei, omdat dit direct bijdraagt aan de ontwikkeling van de school. Als jouw coach sta ik naast je en denk ik actief met je mee.

Recentelijk heeft de Inspectie van het Onderwijs mijn Onderwijskundig Leiderschap geprezen, wat de essentiële basis vormt voor onderwijskwaliteit.

“Vanuit de praktijk, jouw kennis en ervaring! Voor veel startende directeuren en ook ervaren directeuren, is het fijn om even weer terug te keren naar de basis, om tot rust te komen, als reflectiemoment. De hectiek, de complexiteit van het leiderschap dat hedentendage aan de orde is, creëert veel onrust en kost veel energie. Ik heb respect voor alle leidinggevenden en leraren op dit moment. Voor alles wat op hun bordje terechtkomt. Ik gun hun een oase van rust en vertrouwen, hetgeen nodig is om pro actief te kunnen blijven.
Jouw tips zorgen voor een mooi resetmoment! Fijn!”

Marjan Belt – Lohr: Ervaren (interim) directeur

rene rensen 45Wat levert een coach op?

  • Je verwerft diepgaand inzicht in je persoonlijke drijfveren en kernwaarden, waardoor je gericht kunt handelen.
  • Je herkent belemmerende overtuigingen en ontwikkelt effectieve strategieën om deze positief om te buigen.
  • Je beschikt over concrete handvatten en een duidelijk actieplan om je doelen te bereiken.
  • Je toont authentiek leiderschap, waarbij je je eigen stijl en waarden volgt.
  • Je delegeert verantwoordelijkheden op de juiste plekken, zodat iedereen zijn verantwoordelijkheid draagt.
  • Je staat onwrikbaar achter de missie van goed onderwijs.
  • Je begrijpt dat je voornaamste taak is om je team te faciliteren en te ondersteunen.
  • Je hebt plezier in je werk en straalt dit uit naar anderen.
  • Je handelt vanuit een basis van vertrouwen en plaatst dit als leidend principe in al je acties.