Groei komt niet vanzelf

Groei komt niet vanzelf

Geschreven door René Rensen

Bij het schrijven van mijn LinkedIn-post over het (her)kennen van je eigen echte drijfveren, rees de vraag in mijn gedachten hoeveel leidinggevenden zichzelf niet zijn in hun rol. Hoeveel leiders verbergen zich dagelijks achter een masker en laten dat alleen vallen wanneer ze zich in hun vertrouwde omgeving bevinden?

Gebrek aan authenticiteit

Er zijn veel leidinggevenden die niet authentiek zijn omdat ze gedrag vertonen dat misschien past bij hun functie, maar niet bij wie ze werkelijk zijn. Ze vertonen gedrag dat voor henzelf niet goed voelt, maar toch wordt gebruikt omdat het nodig lijkt in hun werk. Het is bijna schokkend om te bedenken hoeveel leidinggevenden als het ware een gespleten persoonlijkheid hebben op het werk.

Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, maar ik geloof dat er heel wat zijn. Leiders die dag in dag uit zichzelf niet kunnen zijn of durven zijn. Ze houden hun ware identiteit verborgen achter een masker van onoprechtheid. Hierdoor raken ze steeds verder van zichzelf verwijderd, waardoor ze uiteindelijk hun eigen perspectief op wie ze werkelijk zijn verliezen.

Ken jij jezelf?

Weet jij wie je bent? Ken je jezelf als mens en als leider? Ben je congruent in je gedrag, of ben je op het werk een ander persoon dan thuis? Begrijp je hoe je reageert in bepaalde situaties? Reageer je consistent, of merk je dat er mogelijk verschillen zijn?

Wat zijn jouw sterke punten?

Welke taken voer je moeiteloos uit, zonder erbij na te hoeven denken? Heb je hier inzicht in? Ken je jezelf werkelijk zo goed?

Leiderschap Paradijs

Wanneer je werkt vanuit je sterke punten, is het niet zo moeilijk om effectief en ontspannen leiding te geven. Dan is het makkelijk om jouw persoonlijke Leiderschap Paradijs te creëren. Ik zie het Leiderschap Paradijs als de ultieme manier waarop je authentiek leiding kunt geven: ontspannen, vanuit innerlijke rust, met focus en resultaat. Puur vanuit jezelf.

Toch is het vaak niet zo simpel. Alleen werken vanuit je sterke punten is niet voldoende om jouw Leiderschap Paradijs te bereiken. Het helpt zeker, maar er is meer voor nodig. Als je werkt vanuit je talenten en deze optimaal benut, ben je goed op weg naar jouw persoonlijke Leiderschap Paradijs.

Zelfinzicht

Om te weten waar je goed in bent, heb je zelfinzicht nodig. Helaas hebben niet alle leidinggevenden voldoende zelfinzicht ontwikkeld. Zelfinzicht en persoonlijk leiderschap zijn de vaardigheden om jezelf te leiden en sturen. Dit moet je eerst kunnen voordat je stappen kunt zetten in de richting die ik eerder beschreef.

Weet jij waar je minder goed in bent? Ken je de dagelijkse of regelmatige uitdagingen waar je tegenop ziet omdat je er niet goed in bent?

In mijn online trainingen maak ik gebruik van de drijfveren van Jung. Hiermee krijg je snel inzicht in jezelf, inclusief je kwaliteiten en uitdagingen.

Werkdruk

Een ander aspect dat nauw verbonden is met leiderschap is werkdruk. Voor sommigen is dit prima hanteerbaar, maar voor anderen voelt het als een dreigend zwaard dat boven hun hoofd hangt.

Hoe reageer jij daarop? Wat doe je als je veel stress ervaart? Vaak vertoon je dan gedrag dat niet effectief is. En weinig mensen associëren ontspanning met stress. Hard werken is zeker geen garantie voor succes. Hard werken brengt je niet automatisch dichter bij jouw Leadership Paradise.

Uit ervaring weet ik dat veel leidinggevenden hard werken. Voeg daarbij de druk die ze in hun werk ervaren, en je begrijpt dat er meer nodig is dan alleen de intentie om effectief en ontspannen leiding te geven.

Erkenning

Het erkennen dat er zaken zijn waar je minder goed in bent, helpt je enorm om effectief en ontspannen leiderschap te bereiken. Het brengt je dichter bij jouw Leiderschap Paradijs. Het is nu eenmaal onmogelijk om in alles uit te blinken. Het is helemaal niet erg om toe te geven dat zelfs jij zwakke punten hebt en dat je ruimte hebt voor groei.

Houd er wel rekening mee dat het ontwikkelen van jouw talenten belangrijker is dan het werken aan je zwakke punten. Mensen functioneren nu eenmaal beter vanuit hun sterke punten.

Wat zou het betekenen voor die leidinggevenden als ze geholpen worden om hun ware zelf te ontdekken? Als ik je help om te ontdekken wie je werkelijk bent en wat jouw drijfveren zijn, zodat je vol vertrouwen een volgende stap kunt zetten in je leiderschapsontwikkeling. Een stap dichter bij jouw Leiderschap Paradijs.

Identiteit

Dit zijn allemaal vragen waarop ik geen definitief antwoord heb. Maar ik besef wel dat als mijn veronderstellingen juist zijn, er veel “onechte” leidinggevenden aan het werk zijn. Leiders die zich verschuilen achter een masker, dag in dag uit, de hele week door. Dit geldt ook voor de onderwijssector. Ik gun iedereen rust, focus en resultaat.

Maar daar moet je wel iets voor doen. Daarvoor is het nodig dat je werkelijk begrijpt wat jou drijft, op identiteitsniveau. Dat gun ik elke leidinggevende. Want pas als er op identiteitsniveau iets verandert, kun je gedrag veranderen. Dan komt jouw Leiderschap Paradijs dichterbij.

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn aanpak? Lees hier eens verder.

Artikel delen: